BB, CC, DD cremes

Tel. +32 (0) 468 14 11 81

Email: info@inmood.be

Meierie 53, 8792 Desselgem

BB cream, CC cream, DD cream waarvoor is deze lettersoep?!

 

Enkele jaren geleden (2012) werd de eerste BB créme geintroduceerd in de westerse markt. Tegenwoordig zijn er talrijke opties op de markt en hoe verder hoe moeilijker het wordt om het product te kiezen dat bij jou past. Ik stel voor om dieper te duiken in de wereld van deze letters en te begrijpen waarvoor ze eigenlijk staan “once and for all”.

BB crémes (blemish balm, beauty balm, blemish base) - deze zijn heel populair in Aziё, hebben een beperkt kleurenaanbod, ze zijn bedoeld om te oxideren op jouw huid en uiteindelijk gelijk te worden met jouw huid tint. BB créme wordt meestal gebruikt als een echte “multi-tasker” en de belangrijkste gebruiksredenen zijn“anti-age”, “anti-blemish”, zonbescherming en hydraterend effecten.

OPGELET! Als je een echte “multitasker” in jouw make-up tas wilt, dan moet je heel voorzichtig zijn met jouw keuze. Eerst moet je zelf bepalen welke jouw eisen van dit product zijn: hoeveel dekking je wilt, welke soort huidproblemen je hebt, etc. Niet iedere BB créme op de markt is een “multitasker”, sommige zijn gewoon getinte hydraterende crémes.

ADVIES. Zorg ervoor dat jouw BB créme een UVA factor heeft. Als je dagelijks geen volledige dekking nodig hebt, dan is de BB créme een goede optie. BB créme gaat jouw huidproblemen niet oplossen, in dit geval is het aangerden om naar een specialist te gaan. Besteed bij aanbreng extra aandacht aan de zone rond de ogen want de zonbeschermingselementen kunnen voor irritatie aan de ogen opwekken. Breng daaom beter eerst een oogcréme aan.

Als je een droge huid hebt, dan is het beter om eerst jouw huid te hydrateren. Laten inwerken voor 5 minuten en daarna de BB créme aanbrengen.

Als je een gecombineerde of vettige huid hebt, dan is het beter om een heel klein beetje poeder aan te brengen aan de T-zone nadat de BB créme ingewerkt is (beter 5-7 minuten wachten na aanbreng). Hier zijn sommige van mijn favorieten:

Clinique BB age defence (bij ICIParisXL 26,15 EUR)

 

 

 

 

 

 

 

Als je op budget bent, dan L'Oreal BB is ook goed, maar SPF 12 is niet genoeg voor zomer (Kruidvat 14,99 EUR)

 

 

 

 

 

 

 

 

Estee Lauder BB Day wear (bij ICIParisXL 32,70 EUR)

 

 

 

 

 

 

 

 

CC créme (Color Control cream). Eigenlijk er is geen substantieel verschil tussen BB en CC crémes. CC créme is ook bedoeld om de huidskleur te egaliseren zonder te overdrijven. Hier ook is heel belangrijk om een CC créme te kiezen met zonbescherming-factoren. Minder vettige samenstelling, dus goed voor vettige of gecombineerde huidtypes. Deze créme is heel goed om roodheid van de huid te verminderen, heel belangrijk daarbij is jouw huidtint objectief te bepalen (hierover zal ik een artikel binnenkort posten ;) )

OPGELET! CC crémes hebben vaak een soort glans dus voor mensen met glanzende T-zone kan een beetje poeder erg handig zijn. Er zijn wel CC crémes die te veel mat-effect hebben, dus voor vochtarme huid beter voor BB créme te opteren, tenzij je in heel warm klimaat woont en een beetje mat-effect geen kwaad kan.

ADVIES. BB en CC crémes kunnen even goed als “primer” gebruikt worden voor jouw fond de teint, als je meer dekking nodig hebt. Het is heel belangrijk om bij het gebruik van deze crémes goed in te smeren met “beauty blender”, een borstel of gewoon met vingers zodat er geen contouren overblijven (ze oxideren en veranderen van kleur).

Mijn persoonlijke #1 CC créme (ICIParisXL 26,15 EUR)

 

 

 

 

 

 

 

La Roche Posay Rosaliac CC creme is heel goede keuze als je roodheid hebt in jouw huid. Goede dekking, past perfect aan aan de kleur van jouw huid (bij www.newpharma.be 18,19 EUR)

 

 

 

 

 

 

 

L'Oreal CC is ook goed, SPF 12 (Kruidvat 14,99 EUR)

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat betreft DD crémes, zijn er nog niet veel op de markt, maar er wordt gezegd dat dit product een waar wondermiddel zou zijn. Een soort nieuwe generatie van “daily defence, Dynamic do-all” crémes. Men beweert dat DD crémes alle andere producten zullen vervangen zoals huidverzorgingsproducten, fond de teints, highlighters en concealers. In plaats van talrijke producten zullen we er maar eentje moeten hebben. Klinkt veelbelovend, en ik kijk er echt naar uit om deze producten te testen en daarna met jullie mijn mening delen.

Deze opties werken goed bij mij, dus je moet zelf proberen jouw perfecte BB, CC of DD te vinden, vraag gerust altijd naar de staaltjes (bij apotheker ook), zodat je op voorhand kan weten past de product of niet.

Hopelijk deze informatie was behulpzaam…

 

Groetjes, Ofelya